Multifunctioneel en medegebruik - Sint-Pieter en Pauwel Mechelen

Een voorbeeld uit de praktijk

Het CRKC trad op als deskundige voor het beleids- en ontsluitingsplan dat de Stad Mechelen voor de barokke parochiekerk Sint-Pieter en Pauwel opstelde. Het gaat om een combinatie van medegebruik door een andere geloofsgemeenschap en multifunctioneel gebruik.

In de kerk zullen zondagsvieringen van de parochie van Chaldeeuwse christenen plaatsvinden. Ingrepen in het interieur zijn daar niet voor nodig. De rooms-katholieke gemeenschap zal de kerk gebruiken voor huwelijken, uitvaarten... Ze staat ook ter beschikking voor schoolvieringen.

Daarnaast kunnen er concerten en tentoonstellingen plaatsvinden, dankzij het aanbrengen van verduisterende gordijnen, nieuwe belichting en een professionele muziekinstallatie. Samen met de Stad Mechelen zorgt de vzw Torens aan de Dijle ervoor dat de kerk toegankelijk is, ook buiten de uren van de erediensten.

Meer lezen?

Bekijk de fiche van Sint-Pieter en Pauwel op de databank praktijkvoorbeelden van het CRKC. De databank bevat tal van inspirerende voorbeelden her- en nevenbestemming van religieuze gebouwen in binnen- en buitenland.

© Ad Meskens